header_rood3

Helaas moeten wij afscheid nemen van een bescheiden maar gewaardeerd ere-bestuurslid van onze harmonie: Jac Creemers. Op bijna 88 jarige leeftijd is hij afgelopen dinsdag overleden op Huize Beek en Bos, rustig in zijn slaap.

Wij wisten dat Jac zijn gezondheid steeds brozer werd, en dat daardoor zijn wereld ook kleiner werd.
Maar toch verraste ons het bericht dat hij ons had verlaten. In stilte, net zoals Jac binnen de harmonie altijd een beetje op de achtergrond bleef.

In 1979 werd hij bestuurslid van onze vereniging. Hij was de drijvende kracht achter de Luikse Markt die in die dagen voor het eerst werd georganiseerd. Deze markt heeft L’Union bijna 25 jaar lang georganiseerd en zorgde voor de nodige financiële middelen, waardoor mooie projecten konden worden gerealiseerd en het instrumentarium verder verbeterd.

De firma Creemers was vaak de thuisbasis voor repetities of voor zomerse verenigingsactiviteiten.
Dit werd altijd belangeloos gedaan, en je zag aan Jac dat hij hiervan genoot.
Zijn materieel werd ingezet voor transporten van slagwerk naar concerten of voor andere klussen die een vereniging nu eenmaal heeft. Nooit deden we te vergeefs een beroep op hem.

Jac bleef bestuurslid tot 2003 en trad toen, samen met zijn vriend Jac Kessels, af. Voor zijn verdiensten werd hij niet alleen benoemd tot ere-bestuurslid van L’Union, maar ontving hij ook een koninklijke onderscheiding. Hiervoor ontvingen beiden gelijktijdig een serenade.

Ook na zijn aftreden bleef Jac trouw de wekelijkse repetities bezoeken. Hij genoot ervan onder de muzikanten te zijn, ook al werd de gemiddelde leeftijd steeds jonger. Het inspireerde hem.
Zijn grootste drijfveer was echter het gezellig kaarten met zijn collega oud bestuursleden, aan de ronde tafel in De Bombardon.

 Jac, bedankt voor je grote inzet voor Harmonie L’Union. Rust zacht.

Laatste nieuws

Herkansing voor Promenade!

Over de promenade!

Wat hadden we het goed voorbereid in 2020. Maar 2 weken voor de uitvoering moest er een dikke streep gezet worden door dit geplande themaconcert van Harmonie L'Union en...Uitvoering De Notenkraker geannuleerd

Helaas....

Wekenlang hebben we ons intensief voorbereid. Wat keken we er naar uit om weer eens een volwaardig concert te mogen verzorgen voor groot publiek.
De dansers waren in vorm, de verteller...In memoriam Jac Creemers

Helaas moeten wij afscheid nemen van een bescheiden maar gewaardeerd ere-bestuurslid van onze harmonie: Jac Creemers. Op bijna 88 jarige leeftijd is hij afgelopen dinsdag overleden op Huize Beek...De Notenkraker in een nieuw jasje!

Meester arrangeur en dirigent van harmonie L'Union Erik Somers benutte de gedwongen corona-pauze voor het opnieuw bewerken van dit wereldberoemde werk voor orkest en ballet.Chrysantenactie 2021