header_rood3
Zaterdagmorgen 22 oktober stond de bus gereed voor een weekend regio Trier.
Goedgemutst werden instrumenten en koffers geladen en kon de reis beginnen.

Rond 12.00 uur stonden we dan in hartje Trier alwaar we werden opgewacht door 2 stadsgidsen die ons een korte rondleiding gaven door de binnenstad.

Rondleiding_Trier

Na de rondleiding, onder schitterende weersomstandigheden, werd het ruime som gekozen. Een typische Mozelrondvaart viel ons ten deel. Zoals al geschreven was het weer schitterend, zodat iedereen nog kon genieten van een najaarszonnetje op het bovendek van het schip.

Zulke omstandigheden maakt de mens overmoedig, en een enkeling waagde zich dan ook in het kraaiennest.

Rondvaart_Mosel

Das_boot

Na de boottocht en een korte stop op een plaatselijk terras werd het serieus.
De voorbereidingen op het 1e concert in Gusenburg begonnen met het inspelen in de Gendrich Halle. Daarna een diner, met de bekende degelijke duitse pot.

Een schitterend en ontspannen concert volgde, met overwegend muziek uit het Strauss Gala van afgelopen juni. Na afloop werd nog geruime tijd nagepraat met de gastheren.

Op zondag werd geconcerteerd in de schitterende zaal van het concervatorium in Luxemburg. Een mooie akoestiek en een goede prestatie van het orkest maakten dat de ruim 150 bezoekers genoten van een heerlijk najaarsconcert.

Concert_Luxemburg

Laatste nieuws

Buutte Gala Leudal 2024

Buutte Gala Leudal 2024

Vriedig 9 en zaoterdig 10 februari.

Cultureel Centrum De Bombardon

Met de bèste Limburgse buutteredners, muziekartiesten en Braobantjse tonpraoters.
De organisatie Buutte...



Bruisende Blaasmuziek

Harmonie L’Union uit Heythuysen onder leiding van Erik Somers en Harmonie St. Michaël van Thorn onder leiding van maestro Ivan Meylemans trakteren de luisteraars op zondag 21 januari 2024 op een...



Beleef de mystieke wereld van het Triskelion

Harmonie L’Union en Zanggroep Kazoo organiseren op zaterdag 13 mei 2023 hun jaarlijkse gezamenlijk themaconcert. Dit keer staat het concert in het teken van het Triskelion.

Harmonie L‘Union en...



Eerste boekenmarkt Heythuysen op 15 en 16 april

Op zaterdag 15 en zondag 16 april vindt de eerste boekenmarkt van Heythuysen plaats in de aula van Scholengemeenschap Sint Ursula op de Tienderweg in Heythuysen. De organisatie is in handen van...



De Notenkraker - in een nieuwe bewerking!

 

Vorig jaar gooide Corona op het laatste moment roet in het eten, maar wij hebben er alle vertrouwen in dat dit jaar eindelijk de première kan plaatsvinden van De Notenkraker.

Het meesterwerk van...