header_rood3

Donderdag 22 maart bereikte ons het droevige bericht dat ons erelid Jan Swinkels in de leeftijd van 93 jaar is komen te overlijden.

Als telg van de familie Swinkels, uitbaters van de gelijknamige zaal Swinkels, kwam Jan al vroeg in aanraking met de harmonie. Hij hoorde de wekelijkse repetities onder leiding van Meister Van Acht en daar moet de liefde voor muziek zijn ontstaan.
Vanwege de oorlogsjaren, waarbij het instrumentarium van de vereniging werd geconfisqueerd en de activiteiten noodgedwongen stil lagen, duurde het tot 1945 eer Jan zijn opwachting kon maken.
Jan was lid, en bleef lid tot aan zijn overlijden, 73 jaar lang.

Zijn instrument: de klarinet. Hij bespeelde het instrument met veel plezier en virtuositeit. Plaisir D'Amour was zijn favoriete solowerk. Maar hij kon ook met trots vertellen over de uitvoeringen van La gazza ladra, het meesterwerk van Rossini, wat onder leiding van Leon van Acht werd uitgevoerd.

Behalve als muzikant was Jan ook actief bij de vele activiteiten die de Harmonie organiseerde. Hierbij kwamen zijn 2 beroepen hem van pas: kastelein en later bloemist. Vele avonden heeft hij geholpen bij de carnavalsbals en tijdens de Luikse Markt. Vaak werden de podia versierd met bloemen en planten, waarbij de meesterhand van Jan duidelijk zichtbaar was.

Voor zijn 80e verjaardag kreeg Jan een klarinet van zijn kinderen, en dat was voor hem het sein om zijn oude instrument definitief in te leveren. Alhoewel, tot op hoge leeftijd was hij er op straat nog steeds bij. Bij gelegenheid van zijn 90e verjaardag verzorgde de harmonie een serenade, als verrassing. Want voor Jan iets verborgen houden was niet gemakkelijk.

Jan Swinkels 90

Nu moeten we afscheid nemen van Jan. We verliezen in hem een echte verenigingsman, iemand die er altijd was als we een beroep op hem deden. De laatste toon heeft geklonken.
Jan, bedankt voor alles en rust zacht.

Laatste nieuws

Buutte Gala Leudal 2019

Vrijdag 1 en zaterdag 2 maart.

Limburgse toppers in de buut tijdens het Buutte Gala Leudal in De Bombardon.

Er is toch ook dit jaar weer nauwelijks nog een betere manier te vinden om in de juiste...Sinaasappelaktie 2019

Ook in 2019 kunt u weer genieten van de overheerlijke sinaasappels die u door het L'Unioncomité worden aangeboden.

Op zaterdag 12 januari zullen de leden van de harmonie weer bij u aanbellen en u...Klassiek concert met Noviomagum Wind Orchestra

Zaterdag 24 november vindt het najaarsconcert van Harmonie L'Union plaats. Dit keer is het orkest Noviomagum uit Nijmegen onze gast.

Noviomagum zal tijdens dit najaarsconcert Symphonic Dances en...Hafa toernooi 2018

Harmonie L’Union organiseert, HAFA-Toernooi 2018
zondag 30 september, aanvang 15.00.
Theater "De Bombardon”, Heythuysen
Entree, € 2,-

Het initiatief, dit jaar alweer 44 jaar geleden, van het...Bitte, ein bischen Pauze

Na onze gezellige en succesvolle reis naar Bitburg kunnen we nu zeggen: