header_rood3

De opening was al gelijk sfeervol, doordat het centrale nummer (The Last Ship van Sting) in een unieke kleine setting werd uitgevoerd: Peter Swinkels (zang), Pieter Steenvoorden (gitaar), Erik Somers (bugel) en Dré Verstegen (basklarinet), het creatieve team achter deze themaconcerten.

De vonken spatten er letterlijk vanaf bij het volgende werk, waarbij jonge slagwerkers van de harmonie aangevuld met enkele muzikanten uit het grote orkest, met metalen voorwerpen het geluid van een scheepswerf nabootsten. Met deze ritmische ouverture was de toon gezet.

Wat volgde was een zeer gevarieerd programma waarin zanggroep en harmonie elkaar uitdaagden om het beste uit zichzelf te halen. Aan het applaus van het publiek te horen, slaagde deze opzet.

Stemacteur Frans Limburg zorgde voor de slagroom op de taart. Op meeslepende wijze zette hij het verhaal neer van Captain Ahab in zijn jacht op de witte walvis Moby Dick. Het publiek sloot de ogen en waande zich in de bioscoop.

4R8B0595  4R8B0634

Een extra dimensie aan dit concert werd door 3 dockwerkers gebracht. Zij ontvingen het publiek bij de entree, en brachten gelijk de goede sfeer:  die van een scheepswerf. Ook gedurende het concert voegden zij op subtiele wijze enkele mooie sfeermomenten toe.

4R8B9845  4R8B9848  4R8B0402

 

De avond eindigde zoals hij begon, met The Last Ship. Dit keer echter in volledige omvang, met koor, harmonie en zangsolist. Arrangement: van de vakkundige hand van Eric Somers.

Lovende kritieken na afloop. Een stimulans om een volgend keer te proberen te lat opnieuw ietsjes hoger te leggen.

Bezoekt u ook onze fotopagina voor nog meer sfeerbeelden!

Laatste nieuws

De jeugd heeft de toekomst!

Vrijdag 29 maart is in een bomvolle Bombardon de afsluiting van de muziekprojecten 2019 op Basisschool De Neerakker gedaan. Ruim 100 kinderen zijn present om te laten horen wat zij in de afgelopen...Buutte Gala Leudal 2019

Vrijdag 1 en zaterdag 2 maart.

Limburgse toppers in de buut tijdens het Buutte Gala Leudal in De Bombardon.

Er is toch ook dit jaar weer nauwelijks nog een betere manier te vinden om in de juiste...Sinaasappelaktie 2019

Ook in 2019 kunt u weer genieten van de overheerlijke sinaasappels die u door het L'Unioncomité worden aangeboden.

Op zaterdag 12 januari zullen de leden van de harmonie weer bij u aanbellen en u...Klassiek concert met Noviomagum Wind Orchestra

Zaterdag 24 november vindt het najaarsconcert van Harmonie L'Union plaats. Dit keer is het orkest Noviomagum uit Nijmegen onze gast.

Noviomagum zal tijdens dit najaarsconcert Symphonic Dances en...Hafa toernooi 2018

Harmonie L’Union organiseert, HAFA-Toernooi 2018
zondag 30 september, aanvang 15.00.
Theater "De Bombardon”, Heythuysen
Entree, € 2,-

Het initiatief, dit jaar alweer 44 jaar geleden, van het...